Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ελεύθεροι ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ στο Περιστέρι! Προτάσεις Πηνελόπης.

     Δύο οι μέχρι τώρα μαρτυρίες  επιβεβαιώνουν οτι ο 19χρονος επιτέθηκε στον ελεγκτή και σε έναν επιβάτη που προσπάθησε να τον συγκρατήσει!...


    Ελεύθεροι αφέθηκαν από τον εισαγγελέα ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ στο Περιστέρι που συνελήφθησαν το πρωί για το θάνατο του 19χρονου, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα το βράδυ της Τρίτης, πηδώντας από τρόλεϊ επειδή δεν είχε εισιτήριο σε έλεγχο που του έγινε.

    Ο εισαγγελέας, επίσης, ζήτησε να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στο λεωφορείο ώστε να εξακριβωθεί εάν το θύμα «πάτησε το κουδούνι κινδύνου, άνοιξε η πόρτα αλλά αυτομάτως το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, καθώς έτσι είναι προγραμματισμένο, και πέφτοντας έχασε την ισορροπία του», να ληφθούν καταθέσεις από τους γονείς του 19χρονου, αλλά και τους αυτόπτες μάρτυρες, καθώς και να κληθούν άμεσα σε ανωμοτί (χωρίς όρκο) κατάθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής.

    Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αρμόδια πηγή ανέφερε πως από δυο καταθέσεις μαρτύρων δεν φαίνεται να σπρώχθηκε ο νεαρός από τον ελεγκτή ή τον οδηγό: «Υπήρξε μόνο διαπληκτισμός», «δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπήρξε πρόθεση», ανέφερε η πηγή, εκτιμώντας πως «περισσότερο κοινωνική διάσταση έχει το θέμα και λιγότερο νομική».

   Ωστόσο το θέμα που ανεγείρεται εγείρεται είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα με τους ανέργους και τους ελεγκτές. Η Πηνελόπη ήδη κατέθεσε τις ακόλουθες προτάσεις στον πρόεδρο του ΟΑΣΘ:



Προτάσεις της Πηνελόπης στον πρόεδρο του ΟΑΣΘ:
1) Αναστολή των ελέγχων για τις επόμενες 10 μέρες.
2) Αξιολόγηση των ελεγκτών. Απόλυση κάποιων-επιλογή άλλων 

3) Δωρεάν μεταφορά για όλους τους άνεργους. 


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου