Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Μεταφορά ζώων μέσω ΚΤΕΛ!

   ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΓΓΕΛΙΑ!!!: ΣΩΣΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ 10 ΜΙΚΡΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εδώ!!! 


  Επιτρέπεται η μεταφορά ζώου υποχρεωτικά εντός του χώρου των επιβατών στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ έπειτα από απόφαση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. 
Στο παρελθόν είχαν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα, καθώς αρκετοί οδηγοί των ΚΤΕΛ δεν δεχόντουσαν κάποιο κατοικίδιο μέσα στο λεωφορείο. Άλλες φορές, όπως αναφέρει το adespoto, οι φιλόζωοι έπειτα από εντολή των οδηγών αναγκάζονταν να βάζουν τα ζώα σε ακατάλληλο χώρο των αποσκευών.
 


                                                            
    Ποια ζώα επιτρέπονται;    
 Α. Ζώα σε Λεωφορεία Αστικών ΚΤΕΛ:
Τα ζώα συνοδείας αναπήρων ανεξαρτήτως μεγέθους καθώς και τα μικρά κατοικίδια ζώα μεταφέρονται εντός ειδικού καλαθιού μεταφοράς με μέγιστες διαστάσεις 50Χ40Χ70 εκατοστά, κατ’ αναλογία με τα ισχύοντα στους συγκοινωνιακούς φορείς αστικών
συγκοινωνιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τοποθετούνται υποχρεωτικά εντός του χώρου επιβατών. Τα ζώα συνοδείας αναπήρων δεν τοποθετούνται σε καλάθι αλλά φέρουν υποχρεωτικά φίμωτρο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.


Β. Ζώα σε Λεωφορεία Υπεραστικών ΚΤΕΛ:
Στα λεωφορεία που εξυπηρετούν υπεραστικές συγκοινωνίες λόγω του μικρότερου διαθέσιμου χώρου, περιορίζονται οι μέγιστες διαστάσεις του ειδικού καλαθιού μεταφοράς.
Έτσι, τα ζώα συνοδείας αναπήρων ανεξαρτήτως μεγέθους και τα μικρά κατοικίδια ζώα, βάρους έως επτά (7) κιλών, που μεταφέρονται εντός ειδικού καλαθιού μεταφοράς διαστάσεων 50Χ40X35 εκατοστά είναι επιτρεπτό να μεταφέρονται με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ & ΚΤΕΛ Α.Ε. που εξυπηρετούν υπεραστικές συγκοινωνίες και τοποθετούνται υποχρεωτικά εντός του χώρου επιβατών. Τα ζώα αυτά θα τοποθετούνται είτε στο διάδρομο είτε στα κλιμακοστάσια των λεωφορείων, πλησίον σε κάθε περίπτωση του ιδιοκτήτη τους. Τα ζώα συνοδείας αναπήρων, όπως προαναφέρθηκε, δεν τοποθετούνται σε καλάθι αλλά φέρουν υποχρεωτικά φίμωτρο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.
newsbomb.gr


    Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι στα αστικά επιτρέπεται, αρκεί και να σέβεστε και τους συνεπιβάτες σας και να μην τους προκαλείτε. Μια φορά σε ένα λεωφορείο που οδηγούσα ήταν μια νεαρή που έχει ένα σκυλάκι μέσα σε μια ειδική τσάντα και δίπλα της καθόταν μια γιαγιά. Ξαφνικά το σκυλάκι γάβγισε και παραλίγο η γιαγιά να πάθει καρδιακό επεισόδιο. Αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, η γιαγιά την ρώτησε "Σκύλος είναι αυτό;", η άλλη απάντησε "Όχι γάιδαρος". Μετά η γιαγιά είπε "δεν το είχα προσέξει τόση ώρα" και η νεαρή είπε "Γάιδαρος, είπαμε δεν καταλαβαίνεις;;;;" και η νεαρή σηκώθηκε νευριασμένη και πήγε και έκατσε αλλού για να βρει την ησυχία της, ενώ η γιαγιά έκανε #επικό γούρλωμα ματιών στην νεαρή!!!

Περιμένουμε σχόλια κια με τις δικές σας εμπειρίες!!!


Εμπειρία Γεωργίας

"Την ανάγκασε να βάλει τον σκύλο στις αποσκευές του Κ.Τ.Ε.Λ. και έτσι το ζώο χάθηκε"

    Ένα ακόμα απαράδεκτο περιστατικό εις βάρος ενός σκύλου συνέβη στις 19 Απριλίου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μιας κοπέλας με το σκυλάκι της με το Κ.Τ.Ε.Λ. Έβρου από το Διδυμότειχο προς την Ξάνθη.
    Η Γεωργία Μπ. επιβιβάστηκε με το μικρόσωμο σκυλάκι της ράτσας Τσιουάουα με λεωφορείο του Κ.Τ.Ε.Λ. Έβρου το οποίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο που προαναφέραμε στις 20:00 με ενδιάμεση στάση στην Αλεξανδρούπολη.
Ο οδηγός του λεωφορείου ανάγκασε την κοπέλα κατά παράβαση της δέουσας νομοθεσίας να βάλει το ζώο με το κλουβί του στο χώρο των αποσκευών. Αντιθέτως δεν έδειξε καμιά μέριμνα ώστε οι επιβάτες να βάζουν τις βαλίτσες τους στο χώρο των αποσκευών και όχι στην καμπίνα κατά τη διάρκεια των στάσεων στα χωριά.
   Η Γεωργία μόλις το λεωφορείο έφτασε στο Σουφλί πληροφορήθηκε από τον οδηγό ότι το σκυλί της δεν είναι κλουβί του! Μάλλον – όπως της είπε – κάποιος επιβάτης καθώς έβαζε τη βαλίτσα του το άνοιξε και έτσι το ζώο, που φυσικά ήταν και ταραγμένο, εξαφανίστηκε!
Συνεπιβάτες της κοπέλας της είπαν ότι είδαν ένα μικρό λευκό σκυλί να περιφέρεται κοντά στο λεωφορείο στη στάση στο χωριό Λάβαρα.


 ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΓΓΕΛΙΑ!!!: ΣΩΣΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ 10 ΜΙΚΡΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εδώ!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου