Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Zήτησε να την κηδέψουν ζωντανή μια νεαρή Κινέζα!!!

     Μια νεαρή φοιτήτρια από την Κίνα αποφάσισε να ζήσει από πρώτο χέρι την... κηδεία της και έτσι διοργάνωσε μια τελετή «αποχαιρετισμού» της... με τα όλα της!  Δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό από το να πεθάνεις, για να δεις την ίδια σου τη ζωή με μια νέα, πιο φρέσκια ματιά. Αυτό είναι το νόημα των όσων έμαθε η 22χρονη Κινέζα, Ζενγκ Ζία, η οποία σκηνοθέτησε την ίδια της την… κηδεία!
      Συγκεκριμένα, η 22χρονη κοπέλα, κατά τη διάρκεια μιας θεατρικής, αλλά και βαθειάς ψυχικής αναζήτησης, άσκηση, παρέστησε τη νεκρή, με την κηδεία της να γίνεται πραγματικότητα, σε πόλη της Κίνας. Η 22χρονη Zeng Jia ξόδεψε όλες τις της αποταμιεύσεις για να πληρώσει τα έξοδα της τελετής, τα λουλούδια, τους φωτογράφους και τις μοιρολογήτρες! Η ίδια υποστηρίζει ότι το γεγονός αυτό της έδωσε μια νέα ώθηση και μια πιο αισιόδοξη πνοή στη ζωή της.

      Η Zeng έμεινε επί μία ώρα ξαπλωμένη, εντελώς ακίνητη μέσα στο φέρετρό της, το οποίο ήταν στολισμένο με λουλούδια, είχε μια κούκλα στο στήθος της ενώ από πάνω της κρέμονταν περιστέρια origami. Η νεαρή Κινέζα είχε μάλιστα προσλάβει και μακιγιέρ που ειδικεύονται στο βάψιμο νεκρών, για να την κάνουν να δείχνει... νεκρή και να είναι πιο πειστική στο ρόλο της.
     «Σκεφτόμουν ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο, χρήμα και ενέργεια σε κάποιον που έχει φύγει από τη ζωή κι εκείνος δε μπορεί να το εκτιμήσει. Ήθελα να δω τα συναισθήματα που θα προκαλούσε η απώλειά μου, ενώ θα απολάμβανα παράλληλα τη διαδικασία» είπε η ίδια.
     «Ένιωσα τόσο ζωντανή μετά από αυτό» ήταν τα λόγια της κοπέλας, η οποία είχε ζητήσει από ειδικούς να τη βάψουν ώστε να μοιάζει με νεκρή και έμεινε στο φέρετρό της, για περίπου μία ώρα. 

       Παράλληλα, ο κόσμος ερχόταν πάνω από το «νεκρό» της σώμα, της άφηνε λουλούδια και διάφορα άλλα αντικείμενα ως φόρο τιμής. Η έμπνευση για αυτή της την πράξη, ήρθε μετά από την τελετή της κηδείας της γιαγιάς της, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από λίγο καιρό.
«Έχει να κάνει με το γεγονός πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εκτιμούν τη ζωή τους, ενώ, ταυτόχρονα, άλλοι φεύγουν πρόωρα από τη ζωή, και δεν μπορούν να εκτιμήσουν το δώρο του να αναπνέεις» δηλώνει η Ζία.
Πηγή axortagos.gr, koolnews.gr

Όπως είχε πει κάποιος φιλόσοφος:  "Αν o άνθρωπος κάνει μία βόλτα κάθε μήνα σε ένα νοσοκομείο και σε ένα νεκροταφείο μόνο τότε θα εκτιμήσει τη ζωή που ζει."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου