Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Μητέρες όλου του κόσμου!

        Εγώ η Πηνελόπη, καθώς και όλες οι γυναίκες οδηγοί του ΟΑΣΘ και όχι μόνο θα θέλαμε να ευχυθούμε Χρόνια Πολλά στις μανούλες όλου του κόσμου! Για εμάς τις γυναίκες οδηγούς του ΟΑΣΘ, που οι περισσότερες είμαστε και μανούλες, σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή! Γιορτάζουμε εμείς και τα αγγελούδια μας! Που τα παίρνουμε κάποιες φορές στο λεωφορείο για να τα καμαρώσετε τα γλυκούλια σας  και εσείς οι εξαίρετοι και εκλεκτοί μας επιβάτες! Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή και μοναδική μέρα για εμάς! 



Για να τις τιμήσουμε ας τις αφιερώσουμε αυτό το όμορφο κειμενάκι:

Χρόνια πολλά σε εκείνα τα πλάσματα που είχαν την τύχη να αντικρύσουν το πρώτο βλέμμα ενός αγγέλου που κατέβηκε στη γη για να γεμίσει νόημα στη ζωή τους και να της δώσει αξία.


Χρόνια πολλά σε εκείνες τις ηρωίδες, που ακόμα κι αν δεν είχαν την παραπάνω τιμή, επιλέχτηκαν για κάτι ανώτερο: να υιοθετήσουν ένα παιδί και να γίνουν γι αυτό ο κόσμος τους όλος και να το αγαπήσουν όσο τίποτα άλλο.
Χρόνια πολλά σε εκείνες τις μορφές που παρόλο τις αντιξοότητες των καιρών, δεν ρίχνουν τα παιδιά τους πριν καν του δώσουν το δικαίωμα να ανασάνουν την μυρωδιά της γης.
Χρόνια πολλά σε εκείνες τις ευλογημένες που κρατούν στην αγκαλιά τους πραγματικό θησαυρό, τι κι αν στην τσέπη τους δεν έχουν μία, τις πολύτεκνες μητέρες.
Χρόνια πολλά σε εκείνες τις ΜΑΝΕΣ που είναι εθελόντριες μητέρες σε πολλά ιδρύματα της χώρας και μας γεμίζουν περηφάνια, ελπίδα και αγάπη.
Χρόνια πολλά σε εκείνες που ανεβαίνουν το καθημερινό γολγοθά της επιβίωσης μόνες τους, τις μονογονεικές μητέρες και τις ανύπαντρες μητέρες.
Χρόνια πολλά σε όλες αυτές που παρόλο που δεν ήταν μάνες μας, μας μεγάλωσαν με την ίδια αγάπη και στοργή και μας δώσανε το πιο γλυκό χάδι, τις γιαγιάδες μας.
Χρόνια πολλά στις πνευματικές μας μητέρες, τις νονές μας, που έχουν επιφορτιστεί με αυτόν τον σημαντικό ρόλο και είναι δίπλα μας σε όλη μας τη ζωή.
Χρόνια πολλά και στις άλλες μητέρες, τις δασκάλες μας, που δίνουν φως στην παιδική μας ηλικία και χτίζουν αγάπη καθημερινά στην σχολική τάξη.
Χρόνια πολλά στη μητέρα όλων, την Παναγία μας .
Χρόνια πολλά σε κάθε γυναίκα που έχει δώσει αγάπη σε παιδιά, που δεν ξέρει να ξεχωρίζει το δικό της από τα διπλανά, που χαμογελάει βλέποντας ένα παιδικό πρόσωπο, που έχει προσφέρει έστω και ένα λεπτό χαράς σε ένα παιδί.. Χρόνια πολλά σε κάθε μαμά που προσπαθεί και αγωνίζεται καθημερινά για ένα και μοναδικό πράγμα:  να γίνει καλύτερη μαμά.
Μαμά γεννιέσαι, μητέρα γίνεσαι, μάνα πεθαίνεις..
Με αγάπη,
Βικτώρια Τσ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου