Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Έκτακτη Είδηση: Σύγκρουση λεωφορείου του ΟΑΣΘ με Ι.Χ. πριν λίγα λεπτά

     Πριν λίγα λεπτά έγινε σύγκρουση λεωφορείου του ΟΑΣΘ, πιθανότατα της γραμμής 31, με Ι.Χ.. 
Ευτυχώς από τη σύγκρουση δεν υπήρχαν θύματα ούτε σοβαρά τραυματίες. Οι υλικές ζημιές ήταν ιδιαίτερα περιορισμένες ενώ ένας (ή μία) επιβάτης αισθάνθηκε αδιαθεσία.
     Ο οδηγός του λεωφορείου, απέδειξε για άλλη μια φορά το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που διακρίνει όλους τους οδηγούς του ΟΑΣΘ, προσφέροντάς της της πρώτες βοήθειες και καλώντας το ασθενοφόρο. Αφού της προσέφερε τις πρώτες βοήθειες κάποιοι υποστηρίζουν ότι επιδίωξε να διαφύγει χωρίς επιτυχία. Η Πηνελόπη διευκρινίζει με δήλωσή της ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση.
    Το λεωφορείο του ΟΑΣΘ προσέκρουσε σε ΙΧ αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Ίωνος Δραγούμη. 

Το συγκεκριμένο ατύχημα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από ατυχήματα που έχουν γίνει φέτος το 2013 με εμπλοκή των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.


     Η αρχή έγινε το απόγευμα της 27ης Ιανουαρίου όταν έγινε μια σύγκρουση λεωφορείου του ΟΑΣΘ   με δύο αυτοκίνητα στο εμπορικό κέντρο «City Gate» στη Δυτική Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, το λεωφορείο κινούνταν ανατολικά, με κατεύθυνση την περιοχή των δικαστηρίων, όταν παραβίασε τον σηματοδότη και συγκρούστηκε με ΙΧ, ενώ ένα δεύτερο αυτοκίνητο, που ακολουθούσε, προσέκρουσε στο λεωφορείο. Στο σημείο έσπευσε οδική βοήθεια προκειμένου να απομακρύνει τα οχήματα.
   
    Την επόμενη μέρα, στις 28 Ιανουαρίου, σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι στον τερματικό σταθμό ΙΚΕΑ, της Θεσσαλονίκης, όταν 35χρονος οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΘ, παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά 79χρονη γυναίκα. Μάλιστα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες,  η ηλικιωμένη γυναίκα δεν είχε τις αισθήσεις της όταν διεκομίστη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Η κατάσταση της υγείας σύμφωνα με πληροφορίες είναι σοβαρή.
 
     Στη συνέχεια στις 2 Φεβρουαρίου λεωφορείο του ΟΑΣΘ παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά 78χρονη γυναίκα στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Αριστοτέλους. Ήταν γύρω στις
20.30 όταν η άτυχη γυναίκα αποβιβάστηκε από  το λεωφορείο και προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο, μπαίνοντας μπροστά στο λεωφορείο. Ο οδηγός δεν την είδε, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει σοβαρά. Η γυναίκα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.    

     Ακολούθησε στις 11 Φεβρουαρίου θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με λεωφορείο του ΟΑΣΘ. Περί ώρα 11.30 της 11-02-2013, στο 14ο χιλιόμετρο Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας – ρεύμα εξόδου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 71χρονος ημεδαπός προσέκρουσε σε λεωφορείο του Ο.Α.Σ.Θ. με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης.
    

  

Ύστερα, στις 14 Φεβρουαρίου,  φωτιά ξέσπασε στη μηχανή του λεωφορείου 2 του ΟΑΣΘ, σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης. Ο οδηγός σταμάτησε το όχημα, κατέβασε τους επιβάτες και αμέσως ειδοποίησε την πυροσβεστική. Ευτυχώς δεν κινδύνεψε κανένας πολίτης. Δείτε εδώ βίντεο.


 

      Μετά στις 5 Μαρτίου, φωτιά, μικρής έκτασης, ξέσπασε σε αστικό λεωφορείο του ΟΑΣΘ της γραμμής Βενιζέλου - Καλαμαριά (Νο 6) το βράδυ της Τρίτης στην παραλιακή στο ύψος του Λαογραφικού Μουσείου.  Οι επιβάτες αναστατώθηκαν, καθώς η πυρκαγιά σύμφωνα με πληροφορίες, προκλήθηκε από το κλιματιστικό και το όχημα γέμισε καπνούς, ωστόσο οδηγός και επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, κατέβηκαν και επιβιβάστηκαν σε άλλο λεωφορείο.


Ελπίζουμε ολόψυχα να μην ξανασυμβούν άλλα ατυχήματα στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από εδώ και πέρα. Γιατί τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, και ειδικά τα λεωφορεία 31, είναι ο πιο ασφαλής τρόπος μετακίνησης που έχει υπάρξει ποτέ! 
Οι πληροφορίες προέρχονται από αξιόπιστες διαδικτυακές πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου