Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Γιατί δεν αφήνω τον γιόκα μου να βλέπει αγώνες(με επαγγελματίες)....

      Οι σημερινοί επαγγελματίες αθλητές αποτελούν στις μέρες μας πρότυπα και είδωλα για πολλούς νέους. Οι νέοι συχνά ασχολούνται μαζί τους με ιδιαίτερο πάθος, ενθουσιασμό και φανατισμό.            Ωστόσο, πρόκειται αρκετές φορές για μισθοφόρους επαγγελματίες παίκτες, συχνά χαμηλών ή ανύπαρκτων ηθικών αξιών και αρχών που θεοποιούν το χρήμα και τα υλικά αγαθά και δεν ενδιαφέρονται και τόσο για την αξιοπρέπειά τους και για την πνευματική διάσταση του ανθρώπου.       Ασφαλώς, υπάρχουν και εξαιρέσεις και παραδείγματα καλών αθλητών (θα κάνουμε αφιέρωμα και για αυτούς) και δεν πρέπει να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Όμως, καλό είναι να μην τους εξυψώνουμε τόσο πολύ γιατί μπορεί να απογοητευτούμε απότομα......

Σας παραθέτω μερικές δηλώσεις αθλητών (θα προσθέσω αργότερα και άλλες) που με οδήγησαν στο να απαγορέψω τον γιόκα μου να βλέπει αγώνες:


1) Ποδοσφαιριστής κάνει κακά την ώρα του αγώνα μέσα στο γήπεδο:
«Δεν το είχα παραδεχτεί ποτέ, μα είναι αλήθεια. Δεν ήμουν πολύ καλά και στο ημίχρονο ένιωθα περίεργα αλλά συνέχισα. Σε κάποια φάση προσπάθησα να κάνω ένα τάκλιν, τεντώθηκα και έπειτα… χαλάρωσα. Ήταν χάλια, απλώς βγήκε! Ήμουν πολύ τυχερός που έβρεχε εκείνη τη νύχτα και μπόρεσα κάτι να κάνω. Με είδατε να κυλιέμαι στο χορτάρι σαν τον σκύλο. Ήταν η πιο φοβερή εμπειρία της ζωής μου. Πάντως δεν ξαναβρήκα ποτέ τόσο κενό χώρο εντός γηπέδου, όσο βρήκα στον αγώνα εκείνο μετά το συμβάν». Ο Γκάρι Λίνεκερ (παίκτης της Εθνικής Αγγλίας στο Μουντιάλ ‘90) για την… αφόδευσή του κατά τη διάρκεια του αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ιρλανδία.
 <iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="http://www.dailymotion.com/embed/video/xxcrzq"></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/xxcrzq_iiiiiii_sport" target="_blank">&Lambda;ί&nu;&epsilon;&kappa;&epsilon;&rho;</a> <i> από <a href="http://www.dailymotion.com/MotionCrew" target="_blank">MotionCrew</a></i>

2)  «Ξόδεψα το 90% των χρημάτων μου στις γυναίκες και το ποτό. Τα υπόλοιπα τα χαράμισα!» George Best
3)  «Το να προπονείς την Μπόκα Τζούνιορς είναι σαν να κάνεις σεξ με τα παράθυρα ανοιχτά, δεν αισθάνεσαι καμία οικειότητα…» ο Κλαούντιο Μπόργκι (προπονητής) μετά τη φυγή του από τον πάγκο της αργεντίνικης ομάδας.

4)  Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως ο Τζουζέπε Ρόσι δεν με χτύπησε ποτέ εκεί που λέτε! (το πουλί εννοεί). Αν το είχε κάνει δεν θα περπατούσε πια…» Ο Τζόρτζιο Κιελίνι (ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους) αποκρινόμενος σε δηλώσεις του Ρόσι - συμπαίκτη του στην Εθνική Ιταλίας.
5)  «Εμείς οδηγούσαμε σε κάμπριο αυτοκίνητα σε όλη τη διαδρομή προς το Γκραν Πλας στις Βρυξέλλες, όπου ένα μαύρο, κίτρινο και κόκκινο κύμα των ανθρώπων μάς χάρισε μια θριαμβευτική υποδοχή! Νομίζω ότι υπέγραψα ακόμα και το στήθος μιας γυναίκας που, ακριβώς όπως και εμείς, είχε παρασυρθεί από όλα!» Ο Ζαν Μαρί Πφαφ (παίκτης της Εθνικής Βελγίου το ’86) αναφορικά με τους πανηγυρισμούς για την πρόκριση του Βελγίου στα ημιτελικά του προ 24ετίας Μουντιάλ!
 
6) «Κάθε παιδί στον κόσμο που παίζει ποδόσφαιρο θέλει να γίνει Πελέ. Έχω μεγάλη ευθύνη να τους δείξω όχι μόνο πώς γίνεσαι ποδοσφαιριστής, αλλά κυρίως πώς γίνεσαι άντρας» Pele (πώς να μπαίνουν μέσα σε φωλιές δηλαδή;;;;)
7) «Παράτησα το σχολείο στην έκτη δημοτικού εξαιτίας της πνευμονίας. Όχι γιατί την είχα, αλλά γιατί δεν μπορούσα να τη γράψω» Rocky Graziano
 
8) «Είναι απλά μια δουλειά. Το χορτάρι φυτρώνει, τα πουλιά πετούν, τα κύματα σφυροκοπούν την άμμο. Εγώ δέρνω ανθρώπους» Muhammad Ali
9)  «Η στατιστική είναι σαν το μπικίνι: και τα δυο αποκαλύπτουν πολλά, όχι όμως όλα» Lou Piniella
 
10)  Η προσωπική (και ερωτική/σεξουαλική) ζωή του Μάριο Μπαλοτέλι έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Ο ίδιος θέλοντας να δικαιολογήσει κάποιες από τις επιλογές του, έκανε μια μοναδική δήλωση. «Πιστεύω πως είμαι πιο έξυπνος από το μέσο άνθρωπο, αλλά ορκίζομαι πως δεν με ενδιαφέρει να το αποδείξω».  (εννοεί ότι δεν έχει σκοπό να μας δείξει πώς κάνει έρωτα ώστε να αποδείξει ότι είναι ανώτερος από εμάς;;;;; απλά απαράδεκτος)
11)  Ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι γνωστός σε όλους και ακόμα περισσότερο στη δημοσιογράφο Βέρα Σπαντίνι, την οποία ρώτησε με… ευγένεια ο Σουηδός. «Τι στο διάολο κοιτάς;», μετά από αγώνα της Μίλαν. (έτσι δηλαδή πρέπει να συμπεριφέρεται ο γιόκας μου στην γυναίκα του μεθαύριο;;;; )
(ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΤ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου