Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Κορύφωση του φαινομένου "Βαλίτσα"-Δηλώσεις των Πρωταγωνιστών

     Σε πλήρη κορύφωση είναι το φαινομένου "Βαλίτσα" αυτές τις ώρες. Συνεχής ζωντανή κάλυψη από το blog μας. Πρόκειται για μια χρυσή μέρα σήμερα για τους οδηγούς αστικών, υπεραστικών και ταξί στην Θεσσαλονίκη! 
     Ένας ταξιτζής δήλωσε πριν λίγο στον ρεπόρτερ του blog μας: "Σήμερα πάμε πολύ καλά, δόξα τον Θεό. Από το πρωί πάω στο ΚΤΕΛ περιμαζεύω κόσμο και τον φέρνω στο κέντρο. Οι τσέπες μου είναι φύσκα λεφτά, δεν χωράνε πια άλλα. Ελπίζω να μην μου τρυπήσουν οι τσέπες. Παρακαλώ όσους επιβάτες γίνεται να μας δίνουν χαρτονομίσματα και όχι κέρματα γιατί δεν έχω άλλο χώρο για κέρματα στο αμάξι.", ενώ ένας οδηγός του λεωφορείου 31 δήλωσε: "Έχω κουραστεί να ακούω σήμερα το τσουκ-τσουκ από τα επικυρωτικά μηχανήματα. Πρώτη φορά στην ζωή μου έχω ακούσει τόσα τσουκ-τσουκ σε μία μέρα. Πάντως υπάρχει ένα ευχάριστο κλίμα σε όλα τα λεωφορεία. Όλοι, νέοι και μεγάλοι, έχουν γυρίσει χοντρύτεροι αλλά και με πολλές όμορφες εμπειρίες τις οποίες αφηγούνται στο λεωφορείο. Όσες μπορώ τις ακούω, τις τυπώνω στο μυαλό μου και θα σας τις αφηγηθώ αργότερα. Τέλος, οι καλομαθημένοι παίρνουν ταξί και οι υπόλοιποι παίρνουν λεωφορείο, το οποίο υπερέχει σε πολλούς τομείς! Αν πιστεύτε ότι δεν είστε καλομαθημένος, τότε πάρτε λεωφορείο!"
     Άμεσως επενέβη όμως ένας φοιτητής ο οποίος δήλωσε ότι δεν είναι τεμπέλης ούτε καλομαθημένος, αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στο κόσμο να αλλάζεις 3 λεωφορεία ενώ έχεις 3 βαλίτσες. Άμεση όμως ήταν και η απάντηση του οδηγού "Ευκαιρία να χάσεις και κανένα κιλό από το αρνί θα ήταν, βρε χοντρούλη. Έχετε και αυτές τις βαλίτσες με τις ρόδες, που τις σέρνετε τυχεροί. Εμείς στην εποχή μας δεν είχαμε τέτοια. "

    Σε πολλά λεωφορεία 31 από τα πολλά εισιτήρια που έχουν επικυρωθεί έχει τελειώσει η μελάνι στα επικυρωτικά μηχανήματα. Δηλαδή, υπάρχει περίπτωση να χτυπήσετε το εισιτήριο, να ακουστεί το γνωστό τσουκ και να μην επικυρωθεί το εισιτήριο. Για να μην έχετε προβλήματα με ελεγκτές να το ελέγχετε αυτό, και αν δεν έχει χτυπηθεί το εισιτήριο, το επικυρώνετε σε άλλο "επικυρωτήρα" και ενημερώνετε και τον οδηγό αν είναι εφικτό. Επίσης, σας υπενθυμίζω να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα και να έχετε υπομονή απεναντι στον οδηγό και τους συνεπιβάτες σας. Είναι δύσκολες αυτές οι στιγμές για όλους μας. Το φαινόμενο βαλίτσα αναμένεται να υποχωρήσει αισθητά από την Τρίτη.
     Ταυτόχρονα, πολλοί γεωλόγοι στην Θεσσαλονίκη μιλάνε ανοιχτά για καθίζηση του εδάφους από το βάρος που προστέθηκε ειδικά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Τονίζουν ότι αυτή η πτώση δεν θα ξεπεράσει τα 4 χιλιοστά, είναι απόλυτα φυσιολογική και οφείλεται στην μεγάλη εισροή φοιτητών και βαλιτσών.

     Το ρεύμα στην Εγνατία και Κωνσταντίνου Καραμανλή από δυτικά προς ανατολικά είναι τελείως φουλ. Να αποφεύγετε άσκοπες μετακινήσεις και να χρησιμοποιείτε και άλλους δρόμους όπου αυτό είναι δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου