Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Στάση Εργασίας 13-06-2013-Συμπαράσταση στην ΕΡΤ


  Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με γνωστοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00΄ π.μ. και από 21:00΄μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας,συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε..
   Διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 09:00΄ π.μ. και έως τις 09:30΄ π.μ., αναλόγως της αποστάσεως των αφετηριών και τερμάτων από τα Αμαξοστάσια.
     
  Επίσης, δεν θα λειτουργήσει και η νυκτερινή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ Μακεδονία – Αεροδρόμιο».
Τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των Α.με.Α. θα λειτουργήσουν κανονικά.
    Ο Ο.Α.Σ.Θ. ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού διότι λόγω της στάσης εργασίας δεν δύναται να παράσχει, τη συγκεκριμένη μέρα και ώρες, τις υπηρεσίες του στο επιβατικό κοινό της πόλης.
    Η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε έπειτα από πολύ περισυλλογή και σκέψη με στόχο να μην δημιουργήσουμε προβλήματα σε όλους εσάς τους εκλεκτούς, μοναδικούς και ανεπανάληπτους επιβάτες αλλά και από την άλλη να συμπαρασταθούμε στα αδέρφια, στα αδέρφια όλων μας - τους εργαζομένους στην ΕΡΤ. Οι σχέσεις ΕΡΤ-ΟΑΣΘ είχαν διαταραχθεί λίγο μετά την άρνηση της Πηνελόπης να αφήσει να μπουν οι διαδηλωτές μέσα στο λεωφορείο 31 για να μην βρέχονται και τώρα είναι ευκαιρία να εξομαλυνθούν.  
    Πιστεύουμε ότι η αυριανή κινητοποίηση θα αποτελέσει το εφαλτήριο για μια καλύτερη, πιο δίκαιη και αποτελεσματική διευθέτηση του ζητήματος. Γιατί και οι απεργίες των λεωφορείων 31 μας πάνε μπροστά!!!

   Ταυτόχρονα οι οδηγοί ταξί τρίβουν τα χέρια τους. "Η κρίση δημιουργεί πράγματι ευκαιρίες" δηλώνει με νόημα ένας ταξιτζής. "Πήρα δύο κουμπαράδες-γουρούνια που είχαν τα παιδιά μου, γιατί σίγουρα θα μου χρειαστούν σε αυτή τη βάρδια. Άμα κάνετε απεργίες συχνά πείτε το μας για να πάω σε μοδίστρα να μου ράψουν και άλλες τσέπες στα παντελόνια. Κρίμα είναι να παίρνω τους κουμπαράδες από τα παιδιά μου", δηλώνει κάποιος άλλος.
 
                                                      Υ.Γ. Αύριο θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στην ΕΡΤ. Μείνετε συντονισμένοι!!!

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ολονύχτια διαδήλωση για την ΕΤ-3 και την ΕΡΤ!

   Υπό βροχή παραμένουν έξω από την ΕΤ3- Τραγουδούν και φωνάζουν συνθήματα!
 
   Εκατοντάδες άτομα παραμένουν συγκεντρωμένα έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΤ3 στη Λ. Στρατού. παρά τη βροχή
εργαζόμενοι και απλοί πολίτες, με ομπρέλες στα χέρια, φωνάζουν συνθήματα και τραγουδούν.

    Ταυτόχρονα, μαύροι από όλοι την πόλη με ομπρέλες φτάνουν συνεχώς στην Λεωφόρου Στρατού και όλες γίνονται ανάρπαστες αμέσως από τα πλήθη! "Δεν χωράνε πλέον τα κέρματα στις τσέπες μου, πρέπει να πάει κάπου να τα αφήσω και επιστρέφω με ακόμη περισσότερες ομπρέλες και διπλό παντελόνι για να έχω και διπλές τσέπες", δήλωσε πριν λίγο ένας μαύρος στην Πηνελόπη.



   Την ίδια στιγμή, στον Χορτιάτη βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για να εκπέμπψει και πάλι το κανάλι:
 
    Είκοσι άτομα που δηλώνουν αλληλέγγυη στον αγώνα στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ...
ανέβηκαν στον Χορτιάτη όπου βρίσκονται οι κεραίες εκπομπής της ΕΤ3 κι επιχειρούν να δημιουργήσουν μια ζεύξη και σε συνεργασία με τεχνικούς της ΕΡΤ να εκπέμψει το κανάλι αναλογικά.

     ‘Εξω από τις εγκαταστάσεις βρίσκεται μικρή αστυνομική δύναμη.
Πηγή thestival.gr

Τα νεότερα της ΕΡΤ-Φωτορπορταζ

Το τελευταίο καρέ της ΕΤ-3


Εικόνα μέσα από το Μέγαρο της ΕΤ-3


Εικόνα από τη Λεωφ. Στρατού έξω από την ΕΤ-3 πριν νυχτώσει


Εικόνα από τη Λεωφ. Στρατού έξω από την ΕΤ-3 αφού νύχτωσε

 
 ΤΩΡΑ: Ο 902 μεταδίδει το πρόγραμμα της ΕΡΤ

Έπεσε η ΕΡΤ,κόπηκε το τηλέφωνο-κοσμοσυρροή στο Μέγαρο της ΕΤ-3!

ΤΩΡΑ: Κατάληψη στην ΕΤ3- Εργαζόμενοι καλούν τους Θεσσαλονικείς σε Λ. Στρατού και Χορτιάτη (22:47)

«Η ΕΤ 3 είναι για την κοινωνία και όχι για την εξουσία». Με αυτά τα λόγια, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο τρίτο κανάλι...
ΤΩΡΑ: Κατάληψη στην ΕΤ3- Εργαζόμενοι καλούν τους Θεσσαλονικείς σε Λ. Στρατού και Χορτιάτη
της δημόσιας τηλεόρασης προανήγγειλναν ότι προχωρούν σε κατάληψη των εγκαταστάσεων της ΕΤ3, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ξαφνικό λουκέτο. Όπως ανέφεραν, πρόθεσή τους είναι το κανάλι να συνεχίσει να εκπέμπει, παρότι ΜΑΤ βρίσκονται κι εκτός του σταθμό και στον χώρο εκπομπής, στον Χορτιάτη. Καλούν μάλιστα τον λαό της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη συμπαράστασης, να συγκεντρωθεί στη Λ. Στρατού και τον Χορτιάτη.

ΤΩΡΑ:"Έπεσε" το σήμα της ΕΡΤ- Μαύρο και στα τρία δημόσια κανάλια! (22:55)

Είχε προαναγγελθεί και απλώς υλοποιήθηκε. Εδώ και λίγα λετπά τα τρία κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης...
δεν εκπέμπουν πια! Η κυβέρνηση έβαλε λουκέτο στην ΕΡΤ και ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΡΤ3 σταμάτησαν να εκπέμπουν. Εργαζόμενοι και πολίτες παραμένουν συγκεντρωμένοι στη Λ. Στρατού, ενώ μεταβαίνουν και στον Χορτιάτη. 
 
ΤΩΡΑ: ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΤ-3   

Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Πριν λίγο κι αφού έπεσε το σήμα

των δημόσιων καναλιών, στη Λεωφόρο Στρατού κόπηκαν και οι τηλεφωνικές γραμμές. Αυτό διαπίστωσαν όσοι βρίσκονται την ώρα αυτή στα γραφεία της ΕΤ3.

 Οι εργαζόμενοι αποφάσισα να προχωρήσουν σε κατάληψη του χώρου, ενώ μεταβαίνουν και στον Χορτιάτη όπου βρίσκονται οι πομποί.
thestival.gr

Το καλό είναι ότι πλέον η βροχή έχει σταματήσει. Βγείτε όλοι στους δρόμους!!! Έκκληση για ομπρέλες νωρίτερα....

Φωτορεπορτάζ (υπόθεση ΕΡΤ)

Επιμένουν οι διαδηλωτές της ΕΡΤ, ανάγκη για ομπρέλες!!!

     Κλειστή παραμένει η Λεωφόρος Στρατού και στα δύο ρεύματα, στο ύψος της ET3, καθώς εκατοντάδες πολίτες κι εργαζόμενοι
στη δημόσια τηλεόραση παραμένουν έξω από τα γραφεία του τρίτου καναλιού. Πολλοί είναι οι απλοί πολίτες, οι οποίοι, παρά τη βροχή, παραμένουν εδώ και ώρα στο σημείο για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους. Οι στιγμές που εκτυλίσσονται είναι συγκινητικές. Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο του Thestival:


      Όποιος έχει ομπρέλα παρακαλείται να πάει αν μπορεί στην Λεωφόρο Στρατού για να την μοιραστεί μα άλλους εργαζόμενους ή διαδηλωτές. Σας παρακαλούμε πολλοί υπάρχει άμεση ανάγκη για πολλές ομπρέλες, καθώς πολλοί είδαν τον ήλιο και κατέβηκαν στο κέντρο και στο Μέγαρο της ΕΤ-3 χωρίς ομπρέλες. Άμα έχετε πολλές ομπρέλες πάρτε τις όλες μαζί σας τα πράγματα είναι σοβαρά.

   Tαυτόχρονα, υπάρχουν πληροφορίες ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί τιμωρία για την Εμμανουέλα Αγγουράκη (εργαζόμενη της ΕΤ-3 http://lewforeio31.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html που τον έκανε τάρανδο σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές. Ζωντανή κάλυψη από το blog http://lewforeio31.blogspot.gr/

Δείτε εδώ τι είχε γίνει νωρίτερα


Φωτορεπορταζ (υπόθεση ΕΡΤ)

Έκλεισε η Λεωφόρος Στρατού λόγω EΡΤ-Οι οδηγοί του 31 αναζητούν εναλλακτικές διαδρομές

443     Εγκλωβισμένη ανάμεσα σε χιλιάδες διαδηλωτές βρίκεται αυτή τη στιγμή η Πηνελόπη  (δείτε εδώ ποια είναι η Πηνελόπη) με το λεωφορείο 31 στην Λεωφόρο Στρατού μπροστά από το Μέγαρο της ET-3. Πλήθος κόσμου, εργαζομένων και απλού λαού έχει κλείσει το δρόμο ζητώντας να μην κλείσει η ΕΡΤ με αυτό τον βάρβαρο και ανελέητο τρόπο. Η κυρία Πηνελόπη βιώνει δύσκολες στιγμές τώρα καθώς διαδηλωτές που ξεφύτρωσαν ξαφνικά από το πουθένα περικύκλωσαν το λεωφορείο και δεν την αφήνουν να φύγει. 

   Η Πηνελόπη προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία της με κάθε τρόπο. Κάποιοι απειλούν ότι θα σπάσουν τις πόρτες για να μπουν μέσα στο λεωφορείο 31 για να το κάνουν γης-μαδιάμ αλλά αυτή ήρεμα τους απαντά ότι δεν φταίει το 31 ούτ για το κλείσιμο της ΕΡΤ και ούτε για το ότι δεν έχουν βρει τον έρωτα της ζωής τους ακόμη. Εξάλλου χάρη στο 31 θα έχετε και νέες ευκαιρίες για να χαλαρώσετε και να βρείτε το άλλο σας μισό δείτε εδώ το πώς. Ταυτόχρονα επίσης βρέχει και πολλοί θέλουν να μπουν μέσα στο λεωφορείο για να μην βρέχονται και να διαδηλώνουν από εκεί όμως η Πηνελόπη δεν το ρισκάρει. Ελπίζουμε να κατευναστούν σύντομα τα πνεύματα και η Πηνελόπη να φτάσει σώη και αβλαβής στον τερματικό σταθμό Βούλγαρη. Τα δρομολόγια του 31 από εδώ και στο εξής πάνε από Εγνατία για να αποφύγουν τους διαδηλωτές. 

     Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη. Η ασύρματη επικοινωνία των οδηγών έχει πάρει φωτιά και τα δρομολόγια αλλάζουν συνεχώς.

Η ροή των γεγονότων (με τη συνεργασία του thestival.gr)

44220:25 :
Έκλεισε πριν λίγη ώρα το ένα ρέυμα της Λεωφόρου Στρατού μπροστά από την ΕΤ3, με κατεύθυνση προς το κέντρο...
καθώς στο χώρο είναι σε εξέλιξη η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΤ3. Σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ που βρίσκονται αυτή την ώρα στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης πρόκειται να μετακινηθούν προς τα γραφεία της ΕΡΤ.




20:50 :
Πληθαίνουν οι συγκεντρωμένοι στην ΕΤ3
444
Κλειστά είναι αυτή την ώρα και τα δύο ρεύματα της Λ. Στρατού, στο ύψος της ΕΤ3, καθώς στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί
από νωρίς το επόγευμα εργαζόμενοι και απλοί πολίτες που διαμαρτύρονται για το λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση. Παρά τη βροχή παραμένουν στο σημείο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης.

21¨50 (update)
Έχει αρχίσει να μπουμπουνίζει αλλά τίποτα δεν φοβίζει τους διαδηλωτές

Δείτε εδώ τα νεότερα από το μέτωπο της ΕΤ-3 

Κατάληψη στο κτίριο της ΕΤ-3-διακοπή τηλεφώνων

Φωτορεπορτάζ (υπόθεση ΕΡΤ)